29
Mar 15

Pusat Pengajian Pengurusan Pelancongan, Hospitaliti dan Alam Sekitar, Universiti Utara Malaysia (UUM) mengucapkan tahniah kepada enam staf akademik Pn.Nurul Syazana Hishammuddin, Cik Safarina Mohd Rodzi, Dr.Kamal Izzuwan Ramli, Pn. AsmahaRamley, Pn.Eshaby Mustafa dan di ketuai oleh  En. Muhamad Shah Kamal Ideris yang telah menyertai pertandingan inovasi peringkat kebangsaan ‘National Innovation and Invention Competition through Exhibition 2015’ anjuran Politeknik Muadzam Shah, Jitra, Kedah, pada 24, 25 dan 26 Mac 2015. Mereka berjaya merangkul pingat emas,Anugerah Inovasi Terbaik, dan Anugerah Khas Inovasi Nilai Komersial dalam penyelidikan mereka iaitu ‘Charantia Guava Chocolate’ di dalam kategori makanan dan minuman.

 

Terdapat lapan kategori dipertandingkan seperti Reka Bentuk Alam Bina, Reka Bentuk Industri Pembinaan dan Bahan Binaan, Mesin, Peralatan dan Proses Pengilangan, ICT dan Multimedia, Elektrik & Elektronik dan Telekomunikasi, Makanan dan Minuman,  Perkhidmatan dan Pemasaran Produk dan Alam Sekitar dan Tenaga Boleh Diperbaharui. Pertandingan inovasi ini disertai seramai 969 penyertaan dari pelbagai institusi seperti Politeknik, Universiti, Kolej Matrikulasi, Kolej Vokasional, MRSM, Sekolah Teknik dan Sekolah Biasa dari seluruh Malaysia.

Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Please install plugin JVCounter!

School of Tourism, Hospitality and Event Management, UUM College of Law, Government and International Studies,
Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah Darul Aman, MALAYSIA.
Tel: +604-928 8158/8159/8160/8161/8162  | Fax : +604-928 8163 | Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Penafian | Dasar Privasi dan Keselamatan | Notis Hak Cipta
All Rights Reserved. Copyright @ 2016 School of Tourism, Hospitality and Event Management, Universiti Utara Malaysia.
colgis   cas      cob  uum tourism ministry    matta