Jul 17

Pihak Forward Kedah, Sebuah NGO berteraskan pelancongan telah menganjurkan satu persidangan Industri Pelancongan Kedah Utara yang memfokuskan kepada 4 daerah iaitu Kota Setar, Kubang Pasu, Pendang dan Padang Terap.  Pihak Pusat Pengajian Pengurusan Pelancongan, Hospitaliti dan Acara (STHEM) UUM juga turut  terlibat sebagai rakan strategik pengajuran persidangan di atas. Antara objektif utama persidangan adalah untuk mendapatkan pandangan serta input daripada pemegang taruh industri pelancongan berkenaan hala tuju pelancongan di wilayah Kedah Utara. Di Akhir persidangan, pihak STHEM selaku fasilitator bengkel telah membentangkan Deklarasi Pelancongan Kedah Utara kepada YB Dato' Haji Rawi Abd Hamid, Pengerusi Jawatankuasa Agama, Pelancongan dan Warisan, Kerja Raya Negeri Kedah.